Võistlus "Eesti visiitkaart"


 

Oleme kahe aasta jooksul ilmunud sarjas “Visiitkaart” esitanud 41 Euroopa riigi looduskaitselise enesetutvustuse, milles igaüks on püüdnud väga lühikese teksti ja üheainsa pildi abil anda ettekujutuse oma maa loodusväärtustest. Väga mõjus on pealkirjaks valitud juhtlause: selles peitub teabe kõrval ka hoiak. Eesti Looduses ilmunut üle vaadates tekib ehk mõte:

mis on Eestimaal
see kõige-kõige...?

Just sellise võistluse kuulutamegi põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele.

  • Püüa väga lühidalt ja veenvalt kirja panna see, mida pead kõige olulisemaks öelda maailmale Eesti looduse ja looduskaitse kohta. See peab ära mahtuma 20 reale (kuni 60 tähte reas), aga võib olla ka lühem.
  • Mõtle hästi läbi pealkiri – see peab tekitama huvi!
  • Lisa oma soovitus, mis või kes peaks olema pildil Sinu kirjutatud visiitkaardi juures. Näiteks: Pühajärv, pankrannik, kaljukotkas, rukkilill, raba, puisniit, põlismets... (pildi võib ka ise juurde panna, kuid see hindamisel punkte ei anna).
  • Kirjuta töö juurde oma nimi, klass, kool ning aadress (telefon). Võistlustöö võib kokku seada ka ühiselt kas klassiga või sõpraderingiga. Sel juhul märkige, mitmekesi olete ja mitmendast klassist ning mõelge oma võistkonnale nimi.

Teie loomingut hindab 'zürii põhikooli- ja gümnaasiumiastmes eraldi. Parimad visiitkaardid avaldame Eesti Looduse erinumbris (mai/juuni 1998), mis inglise keelde tõlgituna läheb ka väljaspoole Eestit.

Võistlustöid ootame hiljemalt 10. veebruariks aadressil: pk. 110, EE2400 Tartu või elektronposti kaudu: ann@el.loodus.ee (mõlemal juhul märgusõna “Eesti visiitkaart”).