Tamme perekond on suur

 

Seekord päris eraldi lugu teile, lapsed, ei tulegi, sest need pildid erisuguste tammede lehtedest ja tõrudest, mida näete leheküljel XX ning sinna juurde kirjutatu on ka teie jaoks. Uurige isevärki tammesid nii koduümbruses kui ka suvel Eestimaal ringi liikudes. Võib-olla kasvab näiteks lähedal pargis kivitamm, mida seni olete pidanud harilikuks tammeks. Sügisel otsige ilusate punaste teravatipuliste lehtedega tamme, mille nimetus ongi punane tamm (vt. foto). Kui aga juhtute botaanikaaeda või mõnda dendraariumi, siis oleks ju tore tuttavaks saada näiteks sindlitammega, mille lehed meie hariliku tamme omi kuidagi ei meenuta, või leida karvases pesas (lüdis) istuvaid suureviljalise või austria tamme tõrusid.

Pange kõik oma leiud kirja, lisades ka, kus üht või teist võõrtamme nägite ning saatke meile 15. oktoobriks koos teatega tammede alt või pealt leitud seentest.

Kurvastada ei maksa ka neil, kes sel suvel ühtki võõrtamme ei kohta: nüüd te vähemalt teate, et neid tasub otsida. Küllap siis kunagi ka leiate.

Teile ilusat suve lõppu ja rõõmsat kooli algust soovides

Ann Marvet