Loodus Internetis: http://www.loodus.ee

Raivo Mänd

Arvutid ja internet on tunginud meie igapäevaellu. Tihti kujutatakse monitori kaudu meieni jõudvat virtuaalmaailma millegi niisugusena, mis vastandub tegelikule maailmale. Kas see on nii? Kas arvutiekraani ees istumine ja võrgus surfamine võõrandab meie ajakirja lugejat loodusest? Ei sugugi. Internet on samasugune infokanal nagu kõik varem loodu – ajakirjandus, raadio, televisioon –, või mõnes mõttes efektiivsemgi. Internetti on jõudnud ohtralt niisuguseid virtuaallehekülgi, kust arvutikasutaja saab kiiresti ja lihtsalt kätte vajalikke ning huvipakkuvaid materjale loodusest. Seega võib internet võõrutamise asemel hoopis uusi huvilisi juurde tuua. Paraku on internet hiigelsuur ja ilma abita võib sealses inforägastikus lootusetult ära eksida. Eesti Loodus tahab sellel aastal olla lugejale teejuhiks internetiloodusesse.

Alates 1997. a. septembrist võib internetis sirvida Looduse Lehekülgi. Need on mõeldud kõigile, kes tunnevad huvi looduse vastu ning tahavad seda paremini tundma õppida.

Looduse Leheküljed on peamine eestikeelne ja -meelne looduse infopunkt internetis. Looduse Lehekülgedele on kogutud viidad internetis olevaist eestikeelsetest materjalidest, mis puudutavad looduse uurimist, loodusharidust ja loodushoidu. Lehekülgede tegijad on püüdnud selle teabe siduda võimalikult hästi organiseeritud tervikuks, et hõlbustada teie orienteerumist interneti inforägastikus. Peamiste teemadeni jõuate menüü kaudu, mis jääb teie käsutusse, kuni püsite lehekülgedel. Enamiku alateemade juurest pääseb lihtsalt ka mujal maailmas paiknevate analoogiliste materjalideni.

Looduse Lehekülgedelt leiate kergesti üles loodusega tegelevate asutuste, organisatsioonide, seltside, klubide, looduskaitsealade, ajakirjade ja inimeste kodulehed. Võite ka vaadata, mida leidub internetis loomade, taimede, seente ja eluta looduse kohta. Saate uurida, milliseid vaatamisväärsusi tasub külastada näiteks Lääne- või Tartumaal. Internetis on ka juba üksjagu loodust õpetavaid leksikone, katalooge, nimestikke jt. teatmematerjale. Ja muidugi kauneid looduspilte!

Internet on pidevas muutumises ja täienemises. Külastage Looduse Lehekülgi aeg-ajalt uuesti!

Looduse leheküljed