Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehekülg

Kristel Ader

 

Juba poolteist kuud on heinamaid ja metsi, soid ja mererandu täitnud lakkamatu linnulaul. Tahes-tahtmata jääb meie pilk pidama siristavale sirtsule. Ja siis tekibki trobikond küsimusi: kellele sa nii rõõmsalt laulad linnuke? kus on su kodu? mida võtad õhtueineks?… Vaevalt, et sulissõbralt endalt õnnestub vastust saada, ja seepärast, mis muud, kui tuleb jälle arvuti klaviatuuri klõbistada. Mõningat teavet leiab juba eelmisel korral kättejuhatatud selgroogsete leheküljelt, aga on veel üks huvitav kodulehekülg, kuhu Eesti linnusõbrad on hakanud infot koondama.

Eesti Ornitoloogiaühingu koduleheküljelt leiame kõigepealt üht-teist ühingu enda kohta: kes kuuluvad EOÜ-sse, kuidas liituda teiste linnuhuvilistega, lisaks veidi teavet ühingu ajaloost. Muidugi on üleval ka kõige värskem info ja eelteated.

Ühingu logost allpool asuvad kolm nuppu, mille kaudu saate võib-olla vastuse neile küsimustele, mis meil alguses kerkisid. Ringipiiluvate silmadega karvasjalg-kaku tagant leiate üsna palju harivat infot mõnede linnuliikide kohta. Vajutades nupule, kus kolm lendavat sookurge matemaatiliseks tehteks 1+1+1 muutuvad, jõuate linnuteaduse juurde. End rohus varjava mudatildripojaga nuppu kasutades saate tutvuda linnukaitse-probleemidega.
Muidugi on selle leheküljega nagu Tallinna linnaga – ta pole veel sugugi valmis, kuid igal juhul tasub asjal silm peal hoida. Seda enam, et leheküljelt on võimalik e-kirjatuvi abil saata elektronkirju ühingu kontorisse ja sealsed spetsialistid oskavad vastata peaaegu kõikidele linnuküsimustele.

http://www.loodus.ee/eoy