Eesti Loodusuurijate Seltsi kodulehekülg

Alo Vanatoa


Omnis mundi creatura
quasi liber et pictura
nobis est in speculum

Kõik maailma asjad jõuavad meieni peegeldustena. Ka Internet on selline virtuaalne peegel, mis meile mitmesuguseid asju vahendab.

Eesti Looduseuurijate Selts sai endale Interneti-peegli 1996. aasta lõpus. siin leiab peegeldamist seltsi töö: aimu saab struktuurist ja Eesti LUSi mitmesuguste allstruktuuride tegevusest; üles on loetletud seltsi presidendid ja auliikmed ning enam-vähem perioodiliselt ilmuvad trükised.
Koduleheküljel leidub ka väike pildigalerii, näha saab kahe XVIII sajandi teisel poolel ilmunud loodusteadusliku raamatu illustratsioone. Mõned käsitsi koloreeritud gravüürid imetajatest on päris lõbusad.

Lehekülje kujundus on Eesti kõige vanema pidevalt tegutsenud teadusliku seltsi kohaselt akadeemiline ja tagasihoidlikult must-valge. Võib-olla just seepärast langes mõned aastad tagasi sellele koduleheküljele osaks Avatud Eesti Fondi WWW-lehekülgede konkursi auhinnaline koht.

Et peegli üks omadus on midagi sealt näha alles siis, kui sinna vaadata, siis külastage Eesti Looduseuurijate Seltsi peegeldust Internetis, või mis veelgi parem, astuge läbi reaalses maailmas paiknevast seltsi majast.

http://www.loodus.ee/lus/