6/2010



Roheliste Rattaretke"Kuidas elad, Virumaa?"eelinfo

Roheliste Rattaretk "Kuidas elad, Otepää?" 2005 - järelkaja

Rattaretke "Kuidas elad, Soome 2002?" pildid

Rattaretke "Kuidas elad, Ahvenamaa?" 2003 pildid.

Rattaretke "Kuidas elad, Alutaguse?" 2004 pildid.

Ajakirja Loodus talgud Leevres. Vaata pilte.

raamaturott
Selgete punnis silmadega

Poodi kalale
Epp Mihkels
Ajakirjade Kirjastus, 2010, 199 lk

Oleme tervemad, rmsamad elame kauem. Just seda vidab Epp Mihkels oma uues, veel
poelettidelt saadaolevas raamatus Poodi
kalale.
Peaksime olema suured kalasbrad. Eesti merepiir ja jed-jrved on selle tagatiseks.
Siiski vidab autor, et soomlastest naabrid svad kala meist kaks korda rohkem.
Miks kala sa? Raamatu autor kordab meile ldtuntud tdesid kala ses hoolitseme
oma vlimuse ja tervise eest. Meie nahk on siledam ja tervem, kaitstud kahjulike
vlistegurite eest.
Rasvhapete krge tase organismis muudab ka tuju paremaks. Ja tuntud-teatud tde: rasvhapped on head verele, puhastavad veresoonte seinu ja viivad organismist vlja kahjulikku kolesterooli.
Phjalik on peatkk tvahendeid kala puhastamiseks. Autor soovitab inimestel, keda reisiplaanid Ameerikasse viivad, sealsetest
jahi- ja kalatarvete poodidest kaasa tuua maailma parim riiv plastmassist,
liikuvate nagadega. Saab soomused kergelt
ktte ja need ei lendu.
Retseptide osas mainib autor, et ta on pdnud lbi proovida ja praadida kik Eestis saadaolevad kalad. Retseptistik algab 22. veebruaril 2007. aastal eesti rahvuskalaks valitud rimega. Jrgnevad ahven, siig, haug, koha, karpkala, latikas, lhe, forell.
Nd ringlusesolevate vhemtuntud kalade nimistu: kuld-merikoger, meriluts,merihunt, merikukk ja lpuks merikurat ise.
Epp Mihkels mrgib, et merikurat on vga kole, kuid limalt maitsev kala.Valmistamisviisidest vidutseb ahjukala,pannil kpsetatud kala, jrgnevad marinaadid. Kalast vib teha suppe ja
pannkooke. Aukartustratav on mainitud maitse- ja lisaainete hulk: sidruni-tillili, sidrunheina varred,sinepinevikaste,
kookoskaste,aedpiprarohust pesto jne.
Omaette peatkk on, kuidas valida vrsket kala. Tsiselt avaldas muljet hiljuti Eesti Ekspressis ilmunud Madis Jrgeni lugu sissevajunud silmadega lhedest
poodide jletis.
Madis Jrgen vidab, et norra lhe vib teel olla ndal aega enne meie letile judmist.
Ainult Nmme turult vivat leida vrsket Saaremaa lhet.
Raamatus seisab selgete snadega: Vga hea kala tunnuseks on selged sravad ja punnis silmad.
Ees on ootamas aasta kige karismaatilisemad
phad: samas sgi tegemise ja smise phad. Miks siis mitte minna poodi kalale?
Tnavune talv on juba klmetamas jrvedele kaasi, mehed vivad paksud vammused selga ajada ja minna ise jaugule kiisasupi vi ahvenaprae heaks tirgutama. Kige maitsvam on omaptud kala!
Kindlasti viks olla aastalpu sgilaual koos kuldsete hbedaste knaldega ka hbedavrvi kalavaagen. Ennekike on kalavaagen vga ilus, paljude serveerimisja kaunistamisvimalustega. Head isu!



Linda Lillimgi, kalapraadija
29/10/2012
18/10/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: 
Serverit teenindab EENet