1998. aasta "Linnuelamuse" võitjad selgunud

Kolmas Eesti Looduse ja Eesti ornitoloogiaühingu jutuvõistlus “Linnuelamus” on lõppenud. Sel aastal saabus toimetusse lugusid oodatust vähem – kas on kõik kogetu juba kirja pandud või pole loodushuvilisel enam mahti linde jälgida. Konkursil osales 20 võistlustööd 15 autorilt. Töid hindas Eesti Looduse ja EOÜ ühine 'zürii koosseisus: Uno Siitan, Vilju Lilleleht, Jaanus Elts, Toomas Jüriado ja Kristel Ader. Välja valiti neli lugu. I–II koht läks jagamisele Jaan Tamme (Tihe- metsa) võistlustöö “Kohtumine” ja Ellen Randoja (Imukvere) loo “Rääk-rääk!” vahel. III–IV koha vääriliseks hinnati Mati Talve (Saku) “Tantsune sügis” ja Jaan Tamme “Pardid hanereas”. Noore autori eriauhinna otsustas 'zürii anda 12-aastasele Kaisa Bergile (Tartu) võistlustöö “Ehmatus” eest. Auhinnad antakse sel aastal kätte Eesti ornitoloogiaühingu II suvepäevadel 4–5. juulil Kaisma järve ääres Pärnumaal.

Kristel Ader

***

  • Uute linnuelamuste postitamise lõpptähtaeg on järgmise aasta 1. aprill, kuid neid võib toimetusse saata juba praegu.
  • Jutuvõistlusele “Linnuelamus” ootame lugusid, mis on seotud lindude, linnuhuviliste endi, lindude uurimise ja linnukaitsega. Tähtis on, et lugu oleks elamuslik ja realistlik.
  • Lugusid hinnatakse kahes vanuserühmas: kuni 16-aastased ning 17-aastased ja vanemad. Vanus palun märkida võistlustöö nurgale.
  • Loo pikkus ei tohiks ületada kaht normaallehekülge (kummalgi 30 rida á 60 täheruumi ehk kokku 3600 täheruumi). Kui on, siis lisage kindlasti pilt (foto või joonis).

Meie aadress:

Eesti Loodus, pk.110, Tartu EE2400 või tooge oma lugu otse toimetusse (Veski 4).