Loodus ja internet 4: Eesti selgroogsete lehekülg

Kristel Ader

 

Aprillikuus juhatasime teid teeotsale, mis viis lülijalgsete loomade maailma, seekord tutvustame selgroogsete tundmaõppimiseks mõeldud eestikeelset lehekülge.

Eestis elab 486 liiki selgroogseid loomi, Eesti selgroogsete lehekülje abil on võimalik lähemalt tutvuda 283-ga. Iga loomaliigi kohta leiate siit kaks kirjeldust: üldtutvustava ja veidi teaduslikuma.

Paljude piltide, tekstide ja helindite vahendusel saab kindlasti esialgse ülevaate meie selgroogsetest. Üht-teist leiate ka Eestis enamlevinud liikide välimuse, leviku, toitumise, sigimise ja arengu kohta. Lehekülg pakub teavet meie selgroogsete süstemaatilisest kuuluvusest, nende ohustatusest ja kaitsest. Häirib loomade pidev liigitamine kasulikeks ja kahjulikeks, mis oli populaarne sõjajärgsetel aastatel. Ilmselt on siin karuteene teinud selleaegse kirjanduse kasutamine allikmaterjalina.

“Eesti selgroogsete” lehekülg on tänuväärne abiline ajal, mil paberväljaandes määrajad on kallid ja ena-masti võõrkeelsed.

Meeldivalt palju on lehekülje loojad soovitanud täiendava kirjandusena lugeda Eesti Looduses ilmunud artikleid, õnnetuseks leidub kirjanduse nimistus ohtralt vigu.

Lehekülje valmistajad kutsuvad loomadega tutvuma eelkõige põhikoolide ja gümnaasiumide õpilasi, aga huvitavat leiab siit igaüks.

http://sunsite.ee/loomad/