4/2012

siit metsast
Kohilas rekonstrueeriti vineeritehas

Novembri algul avati Kohilas rekonstrueeritud vineeritehas, opereerijaks Läti ettevõtte Latvijas Finiers tütarettevõte Kohila Vineer. Tehas on rekonstrueeritud vastavalt kõige uuematele tehnoloogilistele standarditele ning projekti elluviimises osales ka maailma juhtiv kasespooni seadmete valmistaja, Soome firma Raute, vahendas „Aktuaalne kaamera”.
Kohila tehast avama tulnud Läti presidendi Andris Bçrziòði hinnangul parandab siinse kasepuidu töötlemine väärtuslikuks toodanguks meie piirkonna konkurentsivõimet nõudlikul maailmaturul.
„Avatud maailmas on see ainus viis meie riikide iseseisvuse ja inimeste kodumaal hoidmiseks. Nii anname inimestele võimaluse töötada modernses tehases ning teenida Euroopas konkurentsivõimelist palka,” ütles Bçrziòsh. Läti emaettevõte paigutab Kohila tehase töölepanemisse kolme aasta jooksul 20 miljonit eurot. Sellise järgu rahapaigutus on aga võrdlemisi väike osa kogu lõunanaabri investeerimisportfellist siinmail.
„See konkreetne investeering moodustab ju tegelikult kümme protsenti kogu Läti investeeringute hetkeseisust Eestisse. See näitab ju tegelikult, et potentsiaali peaks olema. Aga ma usun, et selline näide vast julgustab rohkem Läti ettevõtteid vaatama Eestisse. Iseenesest väga positiivne,” rääkis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Tehases valmistatavat kasespooni saab kasutada näiteks auto- ja laevaehituses ning ehitusvarustuse tootmisel. Vineeri hakatakse tulevikus tootma kuni 70 000 kuupmeetrit aastas ning tööle võetakse kuni 70 inimest. Tehas alustas tööd ligi 45 inimesega, kuna kõik liinid pole praegu veel valmis. Umbes 30 spetsialisti on plaanis kohapeal välja koolitada. „Ükski kool ei valmista ette puidu koorimise või saeliini operaatoreid. Me vajame inimesi, kes on valmis töö juures õppima, kellel on piisavalt oskusi ja distsipliini,” ütles AS-i Latvijas Finieris juhatuse liige Jânis Ciems.
Uus tehas võimaldab saavutada ka suuremat tootlikkust ning ühe töötaja poolt aasta jooksul valmistatud toodangu väärtus võib ületada 200 000 eurot.



ERR

Loe kommentaare (1)
Teie nimi:
Teie e-mail:
Kommentaar:


15/11/2012
23/04/2012
23/04/2012
02/04/2012
19/04/2010
19/04/2010
18/12/2009



Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: