2/2012



Roheliste Rattaretk "Kuidas elad, Otepää?" 2005 - järelkaja

Rattaretke "Kuidas elad, Soome 2002?" pildid

Rattaretke "Kuidas elad, Ahvenamaa?" 2003 pildid.

Rattaretke "Kuidas elad, Alutaguse?" 2004 pildid.

Ajakirja Loodus talgud Leevres. Vaata pilte.

roheliste rattaretk
Miu mälestuse 23 aaste takka Balti ketist

Mälestuse 23aaste takka toimunu suursündmusest Lilli külän ja piiri pääl om tävvest värske, sest sihandest suurt sündmust ei ole Lilli külä nännu ei enne sedä egä ka peräst. Mede küläl tähendes Balti kett mitti pallalt tiiveeren käsikähen seismist, vaid mitmit päivi ettevalmistusi Polli Mõts-konnan ja Lilli Rahvamajan.

Suur õnn olli eläde sel aal tilliksen piirikülän ja saia esi osa suurest kolme baltiriiki ühendevest sündmusest. Kigepäält meenup sii, et puul üüd sai enne seda üten lastege õmmelt sinimust- valget lippu. Kuna rõõvast olli vägä rasse saia, sis käisime üten mehege Lätimaal Ruhja linnan sedä päeväl otsmen. Lõpus löüdsime õige värmi rõõva ja nii saigi valmis tettü sii öösse kaits suurt lippu – üits oma perel ja tõine Polli mõtskonnal. Olli peris uhke seista terve perege nende lippe all. Ollime Lilli mõtskonna bussipeatuse man üten kigi tõiste mõtskonnan tüül ollu inemistege. Meid olli sääl peris pallu. Mede perest olli ketin seitse inemist ja kige tillem olli kümne kuune. Kokku saime joba peris varakult ja inemise seisive ja kõnelive omi asjust ja ommeti olli kigel sehen sihande eriline ärevus. Kikk sii aig tulli Lilli poole autusi, sest kikk tahtsive tulla miitingule. Lõpus sõitis kitsikse tii pääl autusi katen rean. Ka meie lätsime peräst ketiühendust suure veoauto pääle ja lippe lehviden sõitsime piiri veerde. Kuna olli lõikuskuu, sis kikk põllu ollive villäst just ärä koristet ja autose seisive põlde pääl. Neid olli lugemede arv. Rahvast olli nii pallu, et me üten mehege oidsime lastel kõvasti kätest kinni, et na mitti kaotsi es läes. Sääl olli inemisi nii Lätist ku ka Eestist. Põllul Läti puul olli tettü suur lõke ja selle man peeti kõnesi. Kikk sii jutt ei ole meelde jäänu, kuid sii ülev tunne ja uhkus om küll.
Nüid 23 aaste takka vaate uhkusege Lilli külän olevet Balti keti kivi ja piiri pääl Karksi ja Naukðene valla puult Balti keti 20ndeks aastepäevas paigaldet mälestusmärk, mille tei läti kunsnik Andris Dunkurs.



Mulgi keeles jagas mälestusi Balti ketist Alli Laande.
29/10/2012
18/10/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
Mis see on?