2007/1



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
EL küsib EL 2007/1
Lofo: mis see on ja kellele?

Lofo on Eesti esimene loodusfotoajakiri, mis hakkab 2007. aasta jaanuarist igas kvartalis pakkuma loodusfotohuvilistele (silma)rõõmu nii piltide kui ka looduslugudega. Rõhuasetus on eelkõige just fotodel, kuid ära pole unustatud ka tekstilist poolt, mis loob pilte hästi kirjeldava taustsüsteemi.

Lofo tahab oma lugejatele näidata, millised eri maailmad looduse süsteemis kohtuvad. Seepärast leiab Lofost mitmekesist materjali loomade, lindude, putukate, maastike ja loodusdetailide kohta. Peale selle, kes on pildil ja mis ta seal teeb, räägime ka sellest, kuidas igaüks seda näha võib. Siin jagavad oma kogemusi nii kodumaal kui ka kogu maailmas tuntud loodusfotovõlurid.

Meie kuulsad looduseinimesed annavad näpunäiteid, kuidas looduse avastamise teekonnal õiglast ja ergast meelt säilitada. Igas numbris saavad aga oma kaamera- ja loodusetundmist demonstreerida ka uued tegijad. Tegelikult pole nad kaugeltki uued, looduse jaoks on tegemist juba vanade sõpradega.

Lofos on ruumi ka noortele ja rohelistele, sest „Toimetaja valiku“ rubriigis võib ilmuda igaühe looduspilt. Ajakirja kaante vahele pääseb iga kolme kuu vägevaim pildielamus. Peale autori kommentaaride selgitavad toimetajad, miks just see pilt osutus valituks. Kuna kolm kuud on pikk aeg, siis pakub Lofo ka kiiremat võimalust jagada oma häid pilte teistega. Selle kohta vaata lähemalt meie veebilehelt www.lofo.ee.

Lofo ei piirdu ainult Maarjamaal tehtud tööde avaldamisega. Igas Lofo numbris astub üles vähemalt üks üllatuskülaline maailma loodusfotograafide eliidist. Seepärast võib Lofost peale kodumaiste huntide, rebaste ja ilveste leida ka nende kiskjate kaugemaid suguvendi. Elutsegu nad siis polaarjoone taga või hoopis Aafrika kõrvetava päikese all. Kõik on võimalik.

Nõnda tasub iga Lofo ilmumist põksuva südamega oodata, sest üllatused on garanteeritud. Veelgi enam – need üllatused on trükitud kvaliteetsele paberile ja neid on palju. Kohtumiseni Lofo kaante vahel!



Sven Zaèek ja Jaak Põder, loodusfotoajakirja Lofo toimetajad
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012