2008/7



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2008/7
Triip jõudis Euroopa keskkonnaauhinna nominentide sekka

Juuni alguses Brüsselis korraldatud traditsioonilise rohelise nädala üks olulisi sündmusi oli Euroopa äri keskkonnaauhindade (European Business Awards for the Environment) üleandmise tseremoonia.

Auhindu, millega tunnustatakse firmade uuenduslikkuse, majandusliku elujõu ja keskkonnahoole ühendamisest tulenevat panust jätkusuutlikkusse arengusse, on kokku neli: keskkonnakorralduse, toote, tootmisprotsessi ja rahvusvahelise koostöö alal. Nelja kategooria peale kokku valiti 125 kandidaatkompanii ja -organisatsiooni seast välja 11 nominenti. Nende hulgast kuulutati välja võitjad ning nn. runner up’id ehk teise koha saajad, kolmes esimesena mainitud kategoorias igas kaks, koostöö kategoorias üks. Keskkonnakorralduse kategoorias pälvis just sellise tunnustuse koos Prantsusmaa põllumeeste ühendusega Terr`Avenir Eesti aktsiaselts Triip. Kategooria võitjaks kuulutati Ühendkuningriigi tarbijate ühendus The Co-operative Group Ltd.

Ülejäänud kategooriate võitjad olid toodete alal Austria päikesepaneele tootev ertex-solar GmbH, protsessi alal Saksamaa CHOREN GmbH, kes toodab biomassist – ja mitte toidutaimedest! – ülipuhast biokütust ning koostöö kategoorias Hollandi rahvusvaheline firma KIT Holding/Mali BioCarburant SA, kes tegeleb Malis biokütuse tootmisega samuti viisil, mis toiduvarusid ei kahanda.

Lõputseremoonial andis auhinnad üle Euroopa keskkonnavolinik Stavros Dimas.

Aktsiaselts Triip, kes on vahepeal koos aktsiaseltsiga Guttenberg ja osaühinguga Repro asutanud aktsiaseltsi Ecoprint, sai õiguse Eestit sel konkursil esindada sellega, et pälvis mullusel keskkonnaministeeriumi võistlusel aasta keskkonnategija tiitli.

Täpsemat infot Euroopa äri keskkonnaauhindade kohta leiab huviline võrgupaigast http://ec.europa.eu/environment/awards/index_en.htm.



Loodusajakiri/Euroopa Komisjon
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012