2/2010

siit metsast
JELD-WEN Eesti on Rakveres tootmist laiendanud

Majanduskriisi ajal ei lähe kõigil sugugi halvasti: JELDWEN Eesti on Rakveres hoopis tootmist laiendanud ja selle aasta kolme esimese kuuga loonud juurde veerandsada uut töökohta. Rakvere linna suurim tööandja JELD-WEN Eesti suurendas kogu eelmise aasta tootmismahtu ja sama jätkub ka tänavu. Esimeses kvartalis on tööle võetud 35 inimest, lahkujaid on samal ajal olnud kümmekond. Rakveres 1998. aastast asuva tehase peamised tooted on siseuksed ning ukselengid. Tehases töötab kokku ligi 700 inimest.
Firma finantsjuhi Olari Karlsoni sõnul on JELD-WENi Rakvere tehases suund valmistoodete tegemisele. „Kui aastate eest alustati, oli valdav pooltoote etteandmine lõpptoote valmistajatele piiri taga, nüüdseks oleme aga tõestanud, et teeme Lääne-Euroopa tarbijate jaoks vastava kvaliteediga tooteid,” lausus ta.
Olari Karlsoni arvates tuleks Eestis metsa julgemini raiuda, sest praegu jääb raiemaht tunduvalt alla metsa aastasele juurdekasvule. „RMK peaks ka soosima seda, et Eestis raiutud palk jõuaks Eesti tootmisesse, mitte ei läheks toorainena ekspordiks,” rääkis Karlson.
JELD-WEN Eesti töötab valdavalt ülemaailmse JELD-WENi kontserni heaks ja seetõttu ei teata firmast Eestis ja Rakvereski kuigi palju. Viimased suured turud, kuhu Rakvere tooted on jõudnud, on Suurbritannia ja Prantsusmaa. „JELD-WENi kontsernil on omad regionaalsed müügiesindused ja sealt tulevad meile tellimused,” ütles Olari Karlson.
Firma JELD-WEN Eesti AS on JELD-WEN Europe’i osa, mis omakorda kuulub maailma suurima ukse- ja aknatootja JELD-WEN Inc. koosseisu.



VIRUMAA TEATAJA

Artiklile ei ole kommentaare
Teie nimi:
Teie e-mail:
Kommentaar:


15/11/2012
23/04/2012
23/04/2012
02/04/2012
19/04/2010
19/04/2010
18/12/2009



Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: