4/2011

Siit metsast
Eesti võtab teiste EL liikmesriikide eeskuju lkasutusele PEFC tarneahela standardi

Eesti metsasertifitseerimise nõukogu otsustas, et Eesti võtab teiste liikmesriikide eeskujul muutmata kujul tarvitusele rahvusvahelise PEFC tarneahela standardi, mis on PEFC metsasertifitseerimise skeemi üks osa. Tarneahela nüüdne standard võeti kasutusele alates 24. novembrist 2011. Iga viie aasta järel ajakohastatav PEFC metsasertifitseerimise skeem peab olema tervikuna kasutusvalmis 2013. aastal. Eesti liitus PEFC-ga, mis on maailmas enim levinud säästliku metsamajandamise sertifitseerimise süsteem, 2008. aasta kevadel. Vastavus neile sertimisnõuetele annab kinnitust selle kohta, et metsa majandatakse ökoloogiliselt, sotsiaalselt ja majanduslikult tasakaalustatult.
„PEFC tarneahela süsteemi sertifitseerimine näitab elavnemise märke,” nendib sertifitseerimisettevõtte BM Trada tegevjuht Renal Lastik. Kahtlemata on siin oma mõju RMKle omistatud PEFC sertifikaadil, tänu millele on täna võimalik ka kohalikult turult PEFC sertifitseeritud metsamaterjali hankida.”
„Asjaolu, et RMK-l on nüüd PEFC metsamajandamise sertifikaat ja riigimetsast on võimalik soetada PEFC sertifitseeritud metsamaterjali, motiveerib kahtlemata ka tööstusettevõtteid tarneahelat sertifitseerima,” kinnitab Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu tegevjuht Ott Otsmann. „Tervitatav oleks PEFC täiendav levik erametsades, mis annaks tööstussektorile võimaluse soetada sealtki PEFC sertifikaadiga puitmaterjali ning oleks täiendavaks motivatsiooniks tarneahela sertifitseerimisel.” Otsmann lisab: „Rääkides turul levinud sertifikaatidest, siis on nõutud nii PEFC kui FSC sertifikaadid ning mõlema skeemi areng parandab Eesti puidu konkurentsivõimet maailmaturul.”



EESTI METSASERTIFITSEERIMISE NÕUKOGU

Loe kommentaare (3)
Teie nimi:
Teie e-mail:
Kommentaar:


15/11/2012
23/04/2012
23/04/2012
02/04/2012
19/04/2010
19/04/2010
18/12/2009



Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: