3/2007



Roheliste Rattaretk "Kuidas elad, Otepää?" 2005 - järelkaja

Rattaretke "Kuidas elad, Soome 2002?" pildid

Rattaretke "Kuidas elad, Ahvenamaa?" 2003 pildid.

Rattaretke "Kuidas elad, Alutaguse?" 2004 pildid.

Ajakirja Loodus talgud Leevres. Vaata pilte.

raamatud
Inglid soovitavad looduses olla

Inglite sõnumid Doreen Virtue
Tõlkinud Mai-Liis Napa
Pilgrim, 2006
224 lk

Doreen Virtue on psühholoogiadoktor. Tema ingliraamatutest on Pilgrim Books eesti keeles välja andnud nii “Tervendamise inglite abiga” kui ka “Inglite sõnumid”. Kuna sisu on neil enam-vähem sarnane, siis pole vahet, millist lugeda – inglid soovitavad tõusta tugitoolist, lülitada välja telekas, astuda värskesse õhku. Sest mida rohkem hapnikku kehasse voolab, seda kergem on teil inglitega suhelda.
Aga kui me pole kristlased? Pole vahet, inglid ei ole religioonikesksed. Nad täidavad alati teie palved, aitavad teid rõõmu, rahu ja tasakaalu poole. Ja seda läbi teie kogu maailma.
Näiteks maal kimbutasid meid öösel sääsed. Palusin ingleid, et las sääsed lendavad ja pinisevad, kuid ärgu mind ja last susaku. Sügavalt ja rahulikult magamine on inglitegi arvates väga oluline. Hommikul oli lapsel siiski üks sääsekubla, mina olin puutumata. Sääsed pinisesid sama tüütult toas edasi.
Minu lastele meeldis, kui neile õhtuti ingliraamatut ette lugesin. Nagu minagi, said nad teada kellestki, kes neid alati toetab, aitab ja tingimusteta armastab. Ja kas pole õnnelik ja turvaline olla, kui tead, et su õla taga on abi vaid palumise kaugusel.
Paljud meist on märganud, et õppimine käib läbi raskuste. Inglid väidavad, et see ei pea nii olema. Võib ka kannatuseta areneda, kuid selleks oleks hea loobuda takistustest, mis blokeerivad tajuvõimeid: sünteetilistest riietest, naftakeemiast, väetiste ja taimekaitsekemikaalidega kasvatatud toidust, säilitus- ja värvainetest toidus jms.
Inglite sõnumid, peatükk “Reostus”, lehekülg 52–53: “Reostuse tekkepõhjuseks teie planeedil on soov oma elu materiaalsete hüvede abil paremaks muuta. Praeguse üleminekuperioodi ajal, kus olete jätkuvalt sõltuvuses masinatest, soovitame puhtama elukeskkonna arendamiseks mitmeid võimalusi. Üha enam inimesi kasutab oma majapidamistes varasemast loodussõbralikumaid tooteid ja me kinnitame, et seesugused pingutused ei ole asjatud. Mu armsad, suur tänu selle panuse eest!”



Madli Zobel, ajakirjanik
29/10/2012
18/10/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
Mis see on?