|
 |
sõnumid |
 |
|
Mõni punavein on tõhusam ravima |
|
Mõnigi uurimine on kinnitanud, et viinamarjakestades ja üksiti punaveinis leiduv polüfenoolne antioksüdant resveratrool leevendab vananemisega kaasnevaid muutusi organismis ning aitab vältida näiteks insulte ja südamehaigusi. Hertfordshire’i ülikooli uurijad Richard Hoffman ja Conny Johansson uurisid vedelikkromatograafiat ja mass-spektromeetriat kasutades süsteemselt resveratrooli sisaldust suures toidupoes müüdavates eri punaveinimarkides. Tulemus üllatas Hoffmani kinnitusel neid endidki: arvati, et küllap on tõhusa raviaine sisaldus eri veinides enam-vähem samasugune, kuid see pole nii. Sestap on teadlastel nüüd kavas soovitada veinitootjail ja -hulgimüüjail lisada etikettidele ka n-ö terviseindikaatorid.
|
 |
|
Education in Chemistry |
|
| |
 |
|