2007/4



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
EL küsib EL 2007/4
Kuidas edeneb loodusharidusprojekt lätlastega?

Edeneb väga hästi: lätlased, Gauja rahvuspargi sihtasutus ja Läti olümpialaste klubi on tublid ning osutunud igati asjalikeks partneriteks. Just esitasime rahastajale aruande esimese poolaasta tegevuste kohta ning loodame, et sellega läheb kõik valutult. Peale Tartu keskkonnahariduse keskuse on siinne koostööpartner ka Peipsi koostöökeskus.

Juba 2006. aasta sügisest peale oleme koos lätlastega loodushariduse teemal INTERREG IIIA projekti „Nature Learning“ ellu viinud. Alati on huvitav teada, kuidas lähinaabrid toimetavad ning mida oluliseks peavad, sestap pole antud projekti eesmärk pelgalt looduse ja haridusega seotud, vaid eestlaste ning lätlaste läbikäimise tihendamine laiemalt. Seda nii õpilaste kui ka õpetajate vahel, rääkimata projektiga vahetult seotud inimestest.

Veebruaris toimus Kubijal esimene suurem rahvusvaheline talvelaager, kus oli kohal 15 noort Eestist ja Lätist. Samalaadne üritus leiab aset ka pärast jaanipäeva, sedapuhku Gauja rahvuspargi territooriumil ja lätlaste korraldusel. Peale selle rahvusvaheline suvekool Eesti ja Läti õpetajatele suve lõpupoole.

Peale projekti vältel toimuvate ettevõtmiste peaks meie tegevust ka pikemaajalisem jälg maha jääma. Juba praegu on valmimas hulk uusi õuesõppe töölehti koos juhendmaterjaliga õpetajatele. Alates maikuust on need kõigile kättesaadavad kodulehekülgedel www.ctc.ee ja www.teec.ee.

Õige pea algab keskkonnateemalise veebimängu väljatöötamine. Ootame pakkumisi ja ideid! Igatahes viib see nii noored kui ka vanad loodusesse ning eestlased otsapidi ka Lätti ja lätlased Eestisse.

Projekti käigus valmistatakse põnev linnalooduse näitus. Sellest saab aktiivset tegutsemist ja kaasamõtlemist pakkuv väljapanek, mis keskendub neile looduse esindajatele, keda me linnakeskkonnas kohata võime. Seda mobiilset näitust on võimalik lihtsa vaevaga kokku ja lahti pakkida ning uues kohas üles panna. Näitus hakkab paiknema Tartu keskkonnahariduse keskuses, kust teda on alates oktoobrikuust kõigil huvilistel võimalik tellida.



Peeter Unt, Tartu keskkonnahariduse keskuse projektijuht
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012