2010/8



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2010/8
Parim veeturismi sihtkoht on Võrtsjärve piirkond

3. juunil kuulutati võistluse „Eesti avastamata aarded 2010. Veeturism” võitjaks Võrtsjärve piirkond. Võrtsjärv võlus rahvusvahelist þüriid tugevate ja mitmekesiste turismiteenuste, väga hästi toimiva koostöö ning rikkalike traditsioonide hoiuga. Septembris esitleb võitja oma vaatamisväärsusi Euroopa turismifoorumil.
Konkursi Eesti koordinaatori, EAS turismiarenduskeskuse direktori asetäitja Marje Braunbrücki sõnul on Võrtsjärve piirkonna tugevus väga hästi korraldatud ja kogu Võrtsjärve ümbrust hõlmav koostöö, mis väljendub reaalselt ka valdade arenguplaanides ja investeeringutes turismisse. „Investeeringute tulemusena on Võrtsjärvel tänaseks viis põhiväravat, mis kõik on eraldi turismiobjektid,” kirjeldab Braunbrück. „Võrtsjärve pakub puhkamisvõimalusi nii kultuuri-, loodus- kui ka aktiivse puhkuse otsijaile ning on osanud oma turismitoodetes suurepäraselt ühendada nii ajaloo kui ka kaasaja,” lisas ta.
Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee sõnul on Võrtsjärve piirkonnal kolm olulist tugevust: Võrtsjärv kui unikaalne loodusressurss ise, piirkonna rikkalik ajaloo- ja kultuuritraditsioon ning selle jätkusuutlikkus ning kolmandaks kvaliteetsed ja mitmekesised turismiteenused. Turistid saavad Võrtsjärve vaatamisväärsuste ja tegevusvõimalustega tutvuda kõige tõhusamalt kas internetis aadressil www.vortsjarv.ee või kohapeal Võrtsjärve külastuskeskuses Jõesuus, Suure Emajõe suudmes.
Võistluse Eesti finaali jõudsid üheksa konkurendi seast peale Võrtsjärve piirkonna veel Muhu saar ja Peipsiveere Sibulatee. Võistluse þüriisse kuulusid mainekad loodus- ja turismieksperdid nii Eestist kui ka välisriikidest. Þüriid juhtis Gerald Broddelez, rikkaliku kogemusega loodusekspert, kes töötab rahvusvaheliselt tuntud reisiettevõttes Naturetrack ja on tegutsenud kõigilt kontinentidelt ühtekokku 160 riigist.
Võistlus peetakse Euroopa Komisjoni algatatud projekti European Destinations of Excellence (EDEN) raames. Seekord oli eesmärk tunnustada ranniku-, järve- ja jõeäärseid turismikohti, mis edendavad uuenduslikke käsitlusviise ning pakuvad veeturismi teenuseid viisil, mis arendab kvaliteetsemat keskkonda ja tuleb toime hooajast tingitud probleemidega.



EAS
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012