2012/01



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2012/01
„Ökuli” sai vulkaaniuurija Heidi Soosalu

Eesti teadusajakirjanike seltsi (ETAS) loodud žürii valis 7. detsembril teadusajakirjanduse sõbra auhinna esimeseks laureaadiks vulkanoloog Heidi Soosalu.
Žürii tõstis esile Soosalu erakordselt entusiastlikku, sõbralikku ja asjalikku suhtumist ning asjatundlikku ja selget juttu.
Eesti geoloogiakeskuse juhtteadur ja Tallinna tehnikaülikooli mäeinstituudi dotsent Soosalu on isapoolse vanaisa kaudu eesti päritolu, kuid üles kasvanud Soomes. Eestis elatud napilt nelja aastaga on temast kujunenud üks meie kõige sagedamini intervjueeritavaid loodusteadlasi, kelle sulest on ilmunud ka mitu vulkaanidest pajatavat aimelugu.
ETAS asutas teadusajakirjanduse sõbra auhinna mullu novembri lõpus. Sellega soovitakse statuudi järgi „esile tõsta, tänada ja tunnustada teadlast, kes tähelepanuväärselt asjatundlikul, entusiastlikul ja heatahtlikul moel teeb ajakirjanikega koostööd, pakkumaks ühiskonnaliikmetele üldmõistetaval ja meeliköitval kujul ajakohast ja asjatundlikku teavet teadusmahukatel ja teadusse puutuvatel teemadel”.
Esimese laureaadi valis esitatud kandidaatide seast žürii, kuhu kuulusid Priit Ennet (esimees), Arko Olesk, Kärt Jänes-Kapp, Tiit Kändler ja Toomas Kukk.
Auhind, keraamik Piret Kändleri loodud kuju „Ökul”, anti Heidi Soosalule kätte 22. detsembril Tallinnas Teaduskabaree õhtul. See Tiit Kändleri ja MTÜ TeadusTeave algatatud teadusõhtu oli juba neljas omasugune. Seekord esinesid füüsikud Jaak Kikas ja Andi Hektor, luuletajad Leelo Tungal ja Maarja Kangro ning muidugi ka värske „Ökuli” laureaat Heidi Soosalu. Kaasa lõid teadusajakirjanikud Priit Ennet ja Tiit Kändler, teaduskupleid esitas duo Sädelev Kass.



ETAS/Loodusajakiri
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012