2010/5



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Kroonika EL 2010/5
Mais vaadeldakse võistu loodust

Elurikkuse aasta raames korraldatakse maikuus keskkonnateabe keskuse ja keskkonnaministeeriumi eestvedamisel kaks loodusvaatluste võistlust, millest saavad osa võtta nii kooliõpilased kui ka teised loodushuvilised.
Kooliõpilastele mõeldud loodusvaatluste võistlus keskendub eeskätt kaitsealuste liikide äratundmisele. Võistlus peetakse vaatlusgruppide vahel, ühes rühmas võib olla kuni 20 õpilast ja juhendaja. Vaatlusrühmi sai registreerida kuni aprill lõpuni.
Vaatluste tegemise aeg on 7.–9. mail ning võistlusarvestusse lähevad ainult kaitsealuste liikide vaatlused. Tehtud vaatluste andmebaasi sisestamiseks on aega 14. maini. Vaatlusi saab andmebaasi sisestada nii individuaalselt kui ka ühiselt.
Vaatlusandmete juurde saab lisada ka pilte. Tulemused võetakse kokku võistlusrühmade kaupa. Võitja on rühm, kellel on tehtud vaatluspäevadel kõige rohkem kaitsealuste liikide vaatlusi ja need korrektselt andmebaasi sisestatud. Tulemused tehakse teatavaks 21. mail.
Esimestele on välja pandud auhinnad. Vaatlusi tehes tuleb lähtuda põhimõttest, et kaitsealuseid liike seejuures ülemäära ei häirita. Looduskaitselistel põhjustel liikumiseks keelatud aladel tehtavad vaatlused on tagantjärele tuvastatavad ning võistlusarvestusse ei kuulu.
Ülejäänud loodushuvilised saavad osa võtta teisest loodusvaatluste andmebaasi võistlusest „Haruldaste liikide kuu”. Sellel võistlusel osalemiseks tuleb loodushuvilisel maikuu jooksul tehtavad loodusvaatlused kaitsealuste liikide kohta sisestada ajavahemikus 1. maist 10. juunini 2010 loodusvaatluste andmebaasi (http://loodusvaatlused.eelis.ee).
Ka nende vaatlusandmete juurde saab lisada pilte. Võitjaks osutub loodusvaatleja, kes on sel perioodil andmebaasi sisestanud kõige enam kaitsealuste liikide vaatlusi. Tulemused tehakse teatavaks 18. juunil. Esikolmikule on välja pandud auhinnad. Neid vaatlusi tehes tuleb lähtuda põhimõttest, et kaitsealuseid liike seejuures üleliia ei häirita.
Loe lisaks http://loodusvaatlused.eelis.ee.



Keskkonnateabe keskus
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012