2010/3



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
EL küsib EL 2010/3
Kas masu annab tunda ka linnuturismis?

Annab küll. Linnuturismi puhul saame rääkida eelkõige turismist, mille sihtrühm on väliskliendid. Linnuhuviline soovib endiselt reisida, kuid on oma valikutes veelgi põhjalikum ja teeb otsuseid pigem eksootiliste riikide või lühemate reiside kasuks. Meie jaoks tähendab see seda, et peame konkurentsis püsimise eesmärgil veelgi enam pingutama ja paindlikult reageerima. Olukord on meie jaoks topelt raskeks muutunud ka seetõttu, et vahetult enne masu algust eraldas EAS meile turundustoetuse. Seega kulutame praegu, kui majandus on põhjas, hullumeelseid summasid, et teha Euroopas turundustööd Eesti looduse tutvustamiseks (toetuse omaosalus on ettevõtjale 50%). Teisest küljest annab see meile tohutu eelise, sest tõusu ajaks on rada sisse tallatud.

Turundustegevus on silmanähtavalt vilja kandnud – julgeme kinnitada, et oleme juba nüüdseks oma julge sihi saavutanud: Estonian Nature Tours’ist on kujunenud omas valdkonnas Euroopas tuntud ja tunnustatud kaubamärk. Hiljuti ilmus BBC Wildlife tagakaane siseküljel üle terve lehekülje Eesti loodusväärtusi ja meie teenuseid tutvustav reklaam. Saadame uudiskirju ja korraldame tutvumisreise. Meie kodulehe külastatavus on märgatavalt suurenenud, huvilisi on Brasiiliast ja Venemaalt, rääkimata Suurbritanniast, Ameerikast ja Hollandist.

Kuid nagu ütlesin, peab selleks, et investeeringuid turundusse tagasi teenida, praegu topelt pingutama. Tõelisi vilju saame noppida kahe-kolme aasta pärast. Seniks pakume uusi ideid ka eestlastele. Mul on hea meel kasutada võimalust ja julgustada eestlasi osalema meie kevadistel elamusretkedel. Hinnaklassi poolest pisut eksklusiivsemad linnuretked algavad päikesetõusul (aprillis kell 6, mais kell 5) või lõpevad pimeduse saabudes. Kuupäev ja kohtumispaik giidiga lepitakse enne kokku. Juhendajateks on väga head loodusetundjad, kelle abiga muutub salapärane linnumaailm paremini mõistetavaks. Elamus ja lubatud linnuliigid on tagatud neile, kes suudavad looduses viibides pisut aega vaikselt püsida.
Rohkem infot leiad kodulehelt www.naturetours.ee. Mine eestikeelsele lehele ja klõpsa vasakult menüüst „Linnuretked”.



Marika Mann
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012